Vepřové maso s majoránkovými bramborami

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    26 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 218




Patříte mezi ty, kteří rádi pro svou rodinu vaří, ale v kuchyni tráví minimum času? Potom právě Vás velmi potěší náš dnešní recept.

Nepotřebujete hromadu nádobí.

Stačí Vám jen jediný plech, pekáč nebo zapékací mísu a necelá půlhodinka Vašeho času.

Recept je navíc úžasný také v tom, že vaříte z toho, co dům dal.

I o tom je famózní vepřové maso s majoránkovými bramborami.

Tyto ingredience budeme potřebovat:

  • 0,5 kg vepřového
  • 1 kg brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 cibule
  • 1 hrst hrášku
  • olej
  • sůl

Takto budeme postupovat:

  1. Vepřové maso nakrájíme na malé kostičky. Osmažíme na velké pánvi krátce v oleji. Přidáme rozdrcený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme k masu.
  2. Přidejte sůl podle chuti, pepř, papriku a majoránku. Podlijte vodou a takto vařte, dokud se voda nevyvaří.
  3. Mezitím jsou syrové brambory nakrájené na zhruba stejné kostičky jako maso.
  4. Když je maso po 40 minutách měkké, přidejte hrst zeleného hrachu a pokračujte ve vaření po dobu 15 až 20 minut.
  5. V tuto chvíli znovu přidáme vodu, ale nenecháme ji tentokrát vyvařit.
  6. Mezitím osmahneme na jiné pánvi brambory na oleji a osolíme.
  7. Nakonec promícháme s masem a můžeme podávat.

Mňam!

Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku pro ty nejlepší recepty pro každý den.

zdroj: mindenegyben.com



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.